Tampereen ev.lut. seurakunnat Diakoniakeskus, Näsilinnankatu 26, PL 226, 33101 Tampere. Puhelin (03) 219 0111 | © 2007 - 2015 Suurella SydämelläAjankohtaista

Sydänkäpyset laulavat elämänlaatua paremmaksi

Lauluryhmä Sydänkäpysten Pertti, Lillimari, Johanna, Salla, Sanna ja Kalle treenaavat seuraavaa laitoskeikkaa varten.

Kalevan kirkkosalista kuuluu iloista puheensorinaa ja lasten ääniä. Joku tapailee pianolla tuttuja säveliä. On maanantai-ilta ja alkamassa lauluryhmä Sydänkäpysten treenit. Ryhmä ei laulele vain omaksi ilokseen vaan harjoittelee laitoskeikkoja varten.

Sydänkäpysten taustalla on Musiikkia sairaalaan – toiminta. Sen tarkoituksena on parantaa laitoksissa olevien ihmisten elämänlaatua, virkistää ja tuottaa iloa. Onhan musiikin hyvää tekevästä, rentouttavasta ja aivoja aktivoivasta vaikutuksesta tieteellistä näyttöä.

Ryhmän vetäjä Kalle Ohralahti sai kipinän Musiikkia sairaalaan – toimintaan Helsingissä asuessaan. Hän muutti parisen vuotta sitten Tampereen seudulle ja toi idean tullessaan Tampereen Suurella Sydämellä toimintaan. Ohralahti on edelleen innoissaan Sydänkäpysistä. "Keikoilta saatu koskettava palaute, ja auttamisen ilo motivoivat vahvasti", hän valottaa ajatuksiaan. 

Uudet jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita Sydänkäpysten rentoon porukkaan. Aktiivisia ryhmäläisiä on tällä hetkellä kymmenkunta. Porukka koostuu pääosin nuorista aikuisista - tosin nuorimmat jäsenet ovat vasta jokusen kuukauden ikäisiä ja porukan vanhin kolkuttelee eläkeikää.Varsinaisia tasovaatimuksia ei ole, tärkeää on laulamisen palo ja halu osallistua tällaiseen toimintaan. Ohralahdella on kyllä erityistoiveena saada mukaan pianonsoittotaitoisia henkilöitä. Se vapauttaisi Ohralahden pianon takaa soittamaan muita instrumentteja.

Ryhmä harjoittelee joka toinen maanantai noin klo 17-19. Repertuaariin kuuluu kappaleita laidasta laitaan eri vuosikymmeniltä. Keikkoja on kerran pari kuukaudessa riippuen sesongista. Keikkailemaan voidaan mennä kaikenikäisten keskuuteen. Kuulijakunta voi koostua niin vanhuksista kuin pienistä potilaista. Lastenlauluja on tullut harjoiteltua sattuneista syistä myös kirkkosalin ulkopuolella.

Ilmoittaudu mukaan täältä: http://tampere.suurellasydamella.fi/index.php?sivu=34684&kappale[19676][nr]=3058

Lisätietoja kuoron toiminnasta ja keikoista antaa Kalle Ohralahti p. 045 673 1584.